flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

FO-Aarhus benyttede Classic Race´s 2014-udgave til at sætte fokus på en helt særlig gruppe, nemlig ordblinde og læsehæmmede. Vi havde inviteret bredt. 40 billetter var der, og de blev revet væk.

FO-Aarhus har igangsat projektet, for det skal være sjovere at være ordblind. Derfor vi over det næste års tid lave forskellige arrangementer for ordblinde, også kaldet "dysser", for at øge forståelsen for accepten af ordblinde.

Første arrangement blev Classic Race, hvor der var morgenmad, frokost fra Restaurant Frederikshøj, egen bar og adgang til tribuneplads til de fremmødte.

Classic Race -spisning -smal

Et skjult handicap

Problemet med ordblindhed er, at det ikke kan ses, som mange andre handicap. Derfor kan det at leve med ordblindhed være noget af en udfordring.

Det kan Niels Foged tale med om. I dag er han salgschef i Konica-Minolta, der blandt andet leverer materiel til Aarhus Kommunes Skolevæsen, der letter livet for de ordblinde, men det har været op ad bakke før han nåede så vidt.

 - Både min bror og jeg er ordblinde fortæller han, men især min bror var hårdt ramt af det omgivende samfunds mangel på forståelse for vores problem, faktisk blev han sendt på frimærkehjem som dårlig begavet. Jeg synes det er et rigtig godt tiltag I her har lavet, for der er endnu meget der skal og kan gøres for at udbrede forståelsen for problemet.

 

Se FO-Aarhus tilbud for ordblinde 

Læs også Uden Lena var jeg ikke blevet maskinester

Pedel -1000-web

Pedellen med retro-kedeldragt

 Hastighed

 De 60 km/t blev absolut ikke overholdt

Dreng IBaren

Det er godt at hænge ud mad far i baren

Torben

Torben Dreier tog også sin tørn bag hanerne

Spisning Med Havudsigt

Så er der kaldt til bords - og udsigten var der ikke noget i vejen med

Overblik

Overblik over situationen