flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

23. jan 2017

Endelig kulminerede flere års, måneders, dages, timers og minutters forberedelse. Aarhus har vel nok aldrig stået skarpere, end det var tilfældet ved åbningsfesten i lørdags. Hårene rejste sig over alt på kroppen, og de faldt ikke igen, før mørket opslugte det sidste brag fra det spektakulære og pompøse fyrværkeri over Aarhus havn.

Børn og voksne stod betagede med nakken bagover og let åben mund, da et 500 meter langt og lysende optog, bestående af tusindvis af frivillige, blev sendt af sted fra Musikhuset af hendes Majestæt Dronning Magrethe og byens borgmester Jacob Bundsgaard. Hvor end blikket derefter faldt, blev man mødt af unikke og fortryllende stillbilleder, hvori hele farvepaletten var repræsenteret. De visuelle indtryk fremstod om muligt endnu smukkere i kombinationen med de mange lydeffekter og fineste korstemmer. Aarhus midtby emmede i sin helhed af fest og glæde, tryghed og hygge, fællesskab og hjertelighed i en sådan grad, at den inkarnerede østjyde aldrig har kunnet være mere stolt af sin region. Som partner i Aarhus 2017 har vi til dato ej heller været gladere og mere tilfredse med samarbejdet. Nu er det første kapitel skrevet, og vi glæder os som små børn til de næste. I de kommende måneder vil FO-Aarhus fortsætte med at bidrage til at skabe og muliggøre mange flere kulturelle initiativer i hele regionen.

Men lad os først lige dvæle ved synet af disse eksklusive billeder fra åbningen af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017. De taler for sig selv.

Dronning _ankomst Til Åbningen 1_foto Bo Amstrup  Dansepiger Beskåret  Kor I Salen Beskåret  Åbning 2017_Mikkel Berg Pedersen _21-01-2017_039

Dronningen Og Jacob Bundsgaard _foto Bo Amstrup  Rådhustårnet Beskåret

Future Beskåret  Lysende Skib Ved Havn Beskåret

Fyrværkeri Beskåret  Optoget Beskåret

Menneskemængde Og Fyrværkeri Beskåret

 (Alle billederne er taget af holdet bag Aarhus 2017 og tilgængelige for partnere.)