flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

Det er blevet tid til at kåre vinderen af vores Fællesskabspris anno 2016. En pris, som vi for første gang uddelte sidste år med stor succes og opbakning. Det håber vi på, at kunne gentage. FO-Aarhus søger derfor lige nu efter byens største ildsjæl, når det handler om at opbygge sunde fællesskaber i sportsligt regi. Og vi har brug for din hjælp til at finde ham, hende eller den forening.

Udover æren vinder årets ildsjæl 10.000 kroner. Et beløb, der for eksempel kan være med til at give endnu mere næring til et fællesskab inden for sportens rammer. Vi søger et af de uundværlige mennesker, der uden de store armbevægelser, formår at inspirere, samle og at få ting til at ske. Det kan være ham, som får folk med forskellig baggrund til at komme godt ud af det med hinanden, og som kan give nytilkomne en følelse af at høre til i klubben. Det kan være hende, som hele tiden arbejder på nye, sociale initiativer i lokalområdet og inddragelse af nye målgrupper. Eller det kan være den foreningsleder, som har skaffet nye faciliteter til din idrætsklub og dermed skabt en større opmærksomhed omkring stedet. Spektret er bredt, og vi glæder os til at høre jeres bud på en vinder.

Hvorfor uddeler vi Fællesskabsprisen?

Det er FO-Aarhus med Torben Dreier i spidsen, som står bag Fællesskabsprisen. Baggrunden for prisen er, at vi skal hylde det fællesskab, sport i særdeleshed kalder på - inde såvel som uden for banen, siger Torben og tilføjer: "Et godt fællesskab giver tryghed og trivsel. Det skal vi værne om". Der er derfor mange grunde til at vise sin anerkendelse og respekt over for de, som agerer primus motor rundt omkring i de århusianske sportsklubber.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmed sagde ved sidste års overrækkelse således: "Jeg er utrolig glad for tanken om en fællesskabspris, og jeg vil gerne rose FO-Aarhus for initiativet. Det er helt afgørende for sammenhængskraften i vores samfund, at vi får skabt nogle sunde fællesskaber. Ikke mindst for vores unge(…)Jeg vil gerne opfordre alle til at indstille kandidater til prisen og gerne tænke bredt, så vi får så mange af hverdagens helte frem".  

FO-Aarhus uddeler prisen ved årets DM-fest, som i år afholdes i Hermans i Tivoli Friheden den 4. februar 2017. Det er muligt at indstille din kandidat frem til og med 13. januar ved at skrive til Torben Dreier, td@fo-aarhus.dk. 

Sport er noget af det mest samlende, vi har. Sport er på én gang multikulturelt og nationalt. Og sportslige fællesskaber kan bringe mennesker tættere sammen - tøv derfor ikke med at gøre os bekendt med netop din helt. Sidste års vinder blev løbefællesskabet RUNAAR, som vi ser tage imod prisen på billedet ovenfor.