flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

Når 5000 mennesker i sommeren 2017 mødes til festival under egetræerne i Universitetsparken vil det være kulminationen på en lang proces.

Den har involveret op mod 1000 unge fra hele verden, udvalgt bredt og med forskelligartet baggrund. Fælles for dem er, at de er ildsjæle, og når festivalen løber af stablen vil de forud have tilbragt 14 dag i Danmark på forskellige højskoler hvor de vil have diskuteret nye løsninger for bæredygtighed der ikke udelukker økonomiske vækst.

På festivalen vil de tage imod 4000 gæster - bestående af både unge mennesker og folk fra forretningssektoren - i som over fem dage, som præsenteres for de mulige nye løsninger og skal leve og bo bæredygtigt.

I følge Søren Winther Lundby er netop mødet mellem forretningsverdenen og de unge mennesker en pointe. Han siger til Aarhus2017´s hjemmeside:

- Først og fremmest er det vigtigt, at det ikke er lutter 12-tals elever, men en blanding af forskellige styrker og kompetencer. For mig er det vigtigt, at det er en broget flok, da mine tidligere erfaringer viser, at det fungerer bedst. Og i et fremtidsperspektiv tror jeg fuldt og fast på, at morgendagens udfordringer skal løses af mange forskellige i uformelle konstellationer på tværs af landegrænser, hvor gensidig tillid er vigtig. Derfor er de første to ugers ophold på højskolerne også essentielle for projektets succes.

Du kan læse om Søren Winther Lundby og Global Citizen her eller om det konkrete projekt på Fonden Aarhus 2017´s hjemmeside.

FO-Aarhus har bidraget økonomisk til projektet.