flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

Pengene uddeles torsdag den 18. dec. kl. 12-13.00 i Café Nicolai, Vester Alle 8.

Formand for FO-Aarhus, Per Adelhart Christensen, fortæller forinden kort om bestyrelsens begrundelser for udvælgelsen af årets modtagere.

Til at overrække de 3 beløb får vi hjælp af Anders Munk, formand for LO i Aarhus, Liv Holm Andersen, folketingsmedlem for Det radikale Venstre og Thomas Medom, rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus.

 

De udvalgte modtagere 

En gruppe frivillige med Rikke Dam Brøndum Sejthen og Ole Kragekjær Madsen i spidsen.

De frivillige afholder et jule-velgørenhedsarrangement for hjemløse søndag den 21.dec. i FO-Aarhus' festlokale Café Nicolai. FO-Aarhus dækker husleje og rengøring til festen til en værdi af 9.825 kr. og de får fra anden side sponsoreret mad, juletræ, gaver m.m. Der forventes op til 100 deltagere til arrangementet. Se mere på Facebook eller læs Lokalavisens reportage

Beløbet overrækkes af Anders Munk, formand for LO i Aarhus

Børnehjælpsdagen  får 5.000 kr. til deres arbejde. Hver dag bliver 6. børn anbragt uden for hjemmet i Danmark - enten hos en plejefamilie eller på døgninstitution. Juleportopengene går til Børnehjælpsdagens arbejde for disse udsatte børn og unge, der ofte kommer fra splittede hjem med vold, misbrug eller psykisk sygdom. På årsbasis afholder den landsdækkende hjælpeorganisation over 200 aktiviteter og events for børnene. Formålet er blandt andet at styrke deres selvtillid, selvværd og kompetencer. Aktuelt står Børnehjælpsdagen bag syv store julefester i november og december måned på danske kulturinstitutioner. Mere end 600 anbragte børn og unge deltager i julefesterne, hvor kendte danskere er med til at skabe god stemning og dele flotte gaver ud. 

Læs mere om Børnehjælpsdagens arbejde på www.bhd.dk og www.facebook.com/bornehjaelpsdagen

Beløbet overrækkes af folketingsmedlem Liv Holm Andersen (R).

Endelig går der 5.000 kr. til Foreningen Grøndlandske Børns aarhusafdeling. Administrationen for den århusianske del af foreningen holder til i FO-byen (Frederiksgade 78A). Det er en privat organisation med Dronning Margrethe som protektor. Foreningens overordnede mål er at skabe et bedre liv for grønlandske børn, der bor i Danmark. Børnene bliver visiteret til foreningens projekter via spørgeskemaer og samtaler og er i aldersgruppen 7-16 år, og der er i Aarhus plads til 15 børn ad gangen.

Foreningen har et godt samarbejde med Aarhus kommune, Kofoeds Skole og andre institutioner og har et aktivitetshus "Det Grønlandske Hus" på Dalgas Avenue, hvor børnene samles til arrangementer. Ca. 8 weekender om året arrangeres meget populære ture til en spejdergård. Læs mere på http://www.fgb.dk/

Beløbet overrækkes af rådmand Thomas Medom (SF)