flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

8. maj 2017

Søndag den 21. maj kl. 13-21 er Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 vært for en hel dag med debat, diskussion og refleksion på Aarhus Teater. 

I lande verden over - også i Danmark - diskuterer man, hvad der kan og skal binde samfundet sammen. Samtidig ser man en stigende skepsis på politikerne, demokratiet, globaliseringen, markedskræfterne, teknologien osv. - tilsyneladende er alt til diskussion. Så hvem er ansvarlig for at sikre vores lykke? Os selv eller fællesskabet i enten en ny eller gammel udgave? Dette tager vi et globalt blik på, men zoomer også ind på det helt nære og lokale. Det vil vi gerne diskutere og har indbudt 12 kloge hoveder til at hjælpe os på vej.

Oplægsholdere den 21. maj er:

Jan-Werner Müller: Tysk populismeprofessor og forfatter til den højaktuelle og roste bog 'Hvad er populisme?'. Jan-Werner Müller er anerkendt som én af vor tids intellektuelle big-shots.

Guy Standing: Professor i økonomi og forfatter til de anmelderroste bøger 'The Precariat: The New Dangerous Class' (2015) og 'The Corruption of Capitalism: Why Rentiers Thrive and Work Does Not Pay' (2016). Én af pionererne bag og fortaler for borgerløn.

Svend Brinkmann: Professor i psykologi og forfatter til bøgerne 'Stå fast - et opgør med tidens udviklingstvang' (2014) og 'Ståsteder' (2016). Har sat ord på, hvordan og hvorfor det moderne menneske oplever et meningstab i tilværelsen.

Emma Holten: Debattør, aktivist, redaktør og én af tidens unge, markante, feministiske stemmer.

Leny Malacinski: Journalist på Weekendavisen og forfatter til debatbogen 'Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt'. En bog, der kontant og slagfærdigt giver ligestillingsfeminismen én på frakken.

Steffen Rasmussen: Social Iværksætter, filosof samt grundlægger og daglig leder af 'Fundamentet', der nytænker det sociale arbejde for udsatte borgere.

Katja Iversen: President i 'Women Deliver', der anerkendes som én af verdens ledende organisationer for piger og kvinders sundhed og rettigheder.

Tinna C. Nielsen: Antropolog og grundlægger af non-profit organisationen 'Move The Elephant For Inclusiveness'. Blev i 2015 udråbt som Young Global Leader af The World Economic Forum. Tidligere Head of Diversity, Inclusion & Collaboration ved Arla.

Geeti Amiri: Debattør med fokus på den nydanske kvindekamp, forfatter til den selvbiografiske bog 'Glansbilleder' samt vært på P1-programmet 'Geetisk råd'.

Knud Romer: Forfatter, debattør og radiovært på Radio24syv programmet RomerRiget  

Carsten Jensen: Professor ved Statskundskab Aarhus Universitet og forsker i velfærdsstaten. Kåret som årets underviser flere år i træk.        

Mehdi Mozaffari: Professor ved Statskundskab Aarhus Universitet, hvor han forsker i globalisering, islamisme og radikaliseringsprocesser.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1882593238676157/

Læs mere her: http://www.aarhus2017.dk/da/kalender/er-faellesskabet-fortid-hypotheticals-2/11068/

Køb billet her: http://www.aarhusteater.dk/forestillinger/forestillinger/

Video med Svend Brinkmann her: https://www.facebook.com/pg/Aarhus2017/videos/?ref=page_internal

Arrangementet er støttet af FO-Aarhus og er det andet af fire, hvor vi sammen med en række danske og internationale gæster vil stille skarpt på nogle af vores fælles fremtidige udfordringer.