flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

Som i Italien

En kraftig brise fra friskhakket ansjos, oliven, hvidløg og kapers møder næseborene på Brobjergskolens første sal. Koncentrerede kursister er samlet om kogeblusset, hvor den røde tomatsovs bliver smagt til inden de grønne hakkede sager skal i gryden. No, no, siger en deltager, der mangler noget. For som farverne i det italienske flag skal der først noget hvidt i midten. "Rrrricotta", lyder det fra den italienske underviser, der har overblikket.

Ital2 

Ib Larsen, som leder kurset, kommer til. Han mener at madlavning en af de bedste situationer at lære sprog i: "Når man laver mad flyder konversationen meget naturligt. ", siger han. Udover en mad-tjans én gang i løbet af ugen, så er der dagligt fire timers almindelig sprogundervisning om formiddagen og foredrag om eftermiddagen, fortæller han.

"Ricotta", udtaler en af de kvindelige kursister med en rå dansk r-lyd. "Aj, jeg kan ikke finde ud af rulle på r-erne", klager hun til Ib Larsen.

"Kan du sige: Brrravo eller Brrruno", prøver han. Det virker.

Ital3

 

 

Else Marie Nielsen fra Egå parat er parat med forklædet på. Hun og hendes mand er med på kurset for tredje gang. "Sproget bliver motioneret godt på sådan en intens uge", siger hun. Parret bruger deres nye kundskaber aktivt, når de rejser i Italien. "Vi vælger altid at tage til små landsbyer, hvor ingen taler engelsk", siger hun og fortsætter: "Sidst var vi på en lille vingård i Umbrien, hvor vi fortalte værten, at vi foretrækker at forsøge os på italiensk, og at vi elsker at bliver rettet".

Ital4 "Attenzione, Attenzione", afbryder den italienske lærerinde med en gryde  pasta i armene. Friske små tomater og basilikum skal røres i. "Gira!  Gira!", siger hun til de to, der rører så overarmene svulmer for at få  blandet de kolde tomater ned i den varme sovs. De andre kursister  myldrer ned fra sprogklasserne. Alle griber en tallerken og får serveret  direkte fra gryden. Bestikket er en gaffel, for sådan spiser man pasta på  italiensk.

Fakta:

Italienske uger afholdes hvert år i juni og august. I juni for kursister på niveau 1. Fra 8. - 12. august er kurset for niveau 2 og 3. Der er stadig få ledige pladser. Læs mere om kurset og forudsætninger: http://www.dante-alighieri.dk/?p=2476

Ital6