flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

21. juni 2017

Onsdag den 21. juni er Aarhus for første gang vært ved Maratonsang. Siden kl. 7:00 er morgenfriske sanglærker derfor stimlet sammen i FO-byen om højskolesangbogen, klaverets klang og friskbrygget kaffe på årets længste dag.

Af Maria Bjerrum Sørensen

Helt frem til kl. 22:30 synger de fremmødte sig igennem højskolesangbogens 16 afsnit, imens de bliver ledsaget af en lang række drevne akkompagnatører. Det står folk frit for, hvor længe man bliver og synger med, men for de vedholdende er der mulighed for forplejning i både en frokost- og middagspause.

Ideen Maratonsang er velafprøvet på Vartov i København, men alt tyder på, at Aarhusianerne er mindst lige så glade for højskolesangbogens melodier. Allerede klokken 10:00 er der så stor tilstrømning af mennesker at pladsen begynder at blive knap, og jagten på flere stole sætter ind. Det glæder medarrangør og tidligere forstander og formand for Højskoleforeningen, Louis Mogensen: 

DSC_1802 "Det kører super godt, lige som jeg kunne ønske mig. Det er dejligt at se en så blandet skare med unge og ældre imellem hinanden. Vores sangværter og pianister gør det også fantastisk, og der indledes på interessante men vidt forskellige måder".

Udover at rette sig til alle sangglade og interesserede borgere, så er de lokale højskoler og deres bagland samt de mange kor i Aarhus blevet inviteret. Tidligere højskole elever er også dukket op. Olga Liva Bruun, der i dagens anledning er kommet helt fra København, og Ernestine Gejlwolff fortæller, at de er med, fordi de gerne vil genleve højskoletiden og få et gensyn med kammeraterne.

IMG_5109Hele dagen igennem har Egmont Højskole været vel repræsenteret. Holdvis deltager de nemlig i maratonsang både formiddag og eftermiddag. To af dem er Troels Hansen og hans assistent Tanya Caspersen. De fortæller, at de har glædet sig meget til i dag, fordi de rigtig godt kan lide at synge. Også Lærke Alrøe, Marie Vesterlund og Sara Kristin Munk nyder dagen. De har gået på Egmont Højskole siden den 8. januar, men på fredag slutter den rejse. Det betyder, at også højskolesangene synger på sidste vers:

"Det er en lidt trist uge, fordi det snart er forbi. At være højskoleelev har givet en fantastisk glæde i hverdagen og fået tingene sat i perspektiv" siger de enstemmigt.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad var blandt dagens sangværter:

"Jeg er meget glad for at måtte få lov til at vælge 3 sange i forårsafsnittet. Det er der 2 grunde til. Den ene grund er, at "Rabih" faktisk betyder "forår" på arabisk. Den anden grund er, at jeg selv har gået på højskole og var meget glad for det fællesskab, der var om sangbogen".

"Højskolen er et af de steder, der har givet mig en chance i livet" afslutter han. 

FO-byen takker alle for den fantastiske opbakning. Vi håber på et gensyn med mange er jer, når Maratonsang Aarhus forhåbentligt vil gentage sig næste år.

Selve dagen bindes sammen af

Jesper Moesbøl (tidl. forstander

og konsulent i Kulturministeriet)

og Louis Mogensen (tidl.

forstander og formand for

højskoleforeningen)

19398612_10213584513874322_232833018_n DSC_1806

IMG_5106 19427499_10213584660317983_1145504426_n

 

IMG_5091 DSC_1797

DSC_1794 DSC_1792

IMG_5113 IMG_5098

DSC_1791