flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

13. marts 2017

I dag er det præcis 3 år siden, at Café Kaffegals lillesøstervirksomhed, ØKOgal, nedkom. Det fejrer vi med et interview af manden bag begge dele, Brian Sørensen.

Af Maria Bjerrum Sørensen

Kalenderåret hed 2014 og datoen den 13. marts, da Brian Sørensen slog dørene op til ØKOgals kantine i FO-byen. Målet var, som det havde været med storesøster, at skabe jobs under særlige vilkår til mennesker med psykisk sårbarhed.

"Det handler om at skabe et arbejdsfællesskab, hvor udsatte borgere får en reel chance for at være en del af arbejdsmarkedet. Der skal være rum og mulighed for, at de her mennesker opnår en tryg hverdag og arbejdssituation, hvor de helst ikke skal udsættes for stress" - forklarer Brian om princippet for de to socialøkonomiske virksomheder.

Brian husker åbningen af ØKOgal som en stor reception med rigtig mange glade gæster. Han siger om dagens jubilæum, at det føles super dejligt, og at han er stolt af, hvor meget medarbejderne har rykket sig. De fleste af dem har været med i mange år. Michael Bonde er en af dem, som var med fra starten:

"Det er meget frit at være her, der er også en god tone. Og vi har det godt alle medarbejdere imellem, så det er rigtig rart".

Om Brian som chef tilføjer Rune Østerdal:

"Han er alletiders. Han har et fantastisk overblik hele tiden. Det betyder noget, at vi kan mærke, hvor meget Brian selv brænder for det. Det smitter jo af på alle os andre".

 

Selskab BeskåretFå et stykke med ØKOgal

Udover at være en kantine i FO-byen 4 dage om ugen med plads til ca. 75 gæster leverer ØKOgal mad og drikkevarer til mødeforplejninger og selskaber som fødselsdage, bryllupper og barnedåb. Caféen kan levere op til 500 kuverter. Mad produktionen i kantinen svinger alt efter aktivitetsniveauet i FO-byen, men ca. 25-50 gæster kommer her dagligt.

"Ellers har vi også rigtig meget samproduktion med Kaffegal, som suser derudaf i tiden. Caféen fyldte 7 år i februar" - fortæller Brian.

Om den kommende tid siger han, at han ser meget frem til FO-byens populære Yoga Days den 1.-2. april. Her vil byen være fuld af mennesker både fredag og lørdag, og Brians hold vil stå klar med forplejning. Det forventes, at der kommer ca. 300 mennesker i den weekend.  

 

Mad med medfølelse

Selvom restaurationsbranchen er en af de mest stressende brancher, vi har, så glemmer Brian aldrig den vigtigste forudsætning i den daglige drift - medarbejdernes velbefindende.

"Vi har selvfølgelig deadlines, men jeg gør meget ud af, at det kun er mig, som mærker dem. Hvor nogle starter tidligt om morgenen inden et selskab samme dag, så starter vi allerede dagen før. Det handler om learning by doing, at yde en sidemandsoplæring og vejledning hele tiden, så det bliver en succesoplevelse for den enkelte" - siger Brian.

 

FO-Aarhus ønsker Brian og hele holdet et stort tillykke med jubilæet.

Få mere information om ØKOgal lige her. Vidste du for eksempel, at caféen er 100 % økologisk, og at stedet sætter en ære i at opretholde en høj grad af dyrevelfærd?