flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

8. marts 2017

Nu er vi også repræsenteret inden for hjemmestrik med omtanke for miljøet på eget initiativ fra en af vores egne. Lona Sørensen fra FO-Aarhus' regnskabsafdeling er ferm med garn og strikkepinde.   

Af Maria Bjerrum Sørensen

På en helt almindelig dag er Lonas skrivebord tæt bedækket med holdlister, fakturaer og andre regnskabsbilag, men den dag i marts, er det ikke papir krammet, som hendes kolleger flokkes om for enden af hendes skrivebord. Det er miljøvenlige karklude strikket i ren bomuld.

Det starter med en mail, som Lona sender ud til alle medarbejdere. Heri reklamerer hun for sine hjemmestrikkede karklude, der i modsætning til de langt billigere karklude, mindsker mængden af mikroplast i verdenshavene. Små 30 kroner tager hun for en klud, hvis garn koster mellem 10-22 kr., og så donerer hun ovenikøbet 10 kr. pr klud til Varmestuestrikkerne til køb af strømpegarn.

"Du slår altså hele to velgørenhedsfluer med et smæk" - afslutter Lona i mailen.

Hun fortæller efterfølgende, at hun tvivlede på, om folk overhovedet gad dem.

"Nu prøver jeg bare, tænkte jeg. Hvis det viser sig, at ingen er interesserede, så tager jeg dem jo bare med mig hjem igen".

Men sådan gik det langt fra med de politisk korrekte karklude.

"De første 10 blev solgt i løbet af en halv time. Det var sjovt. En af de mandlige kolleger kom farende op ad trappen efter morgenmødet og købte straks fem stk, fordi hans kone havde svaret - køb, køb, køb. Alle de lyse farver blev revet væk. To af de resterende er bestilt, og så havde jeg pludselig kun to tilovers. Det havde jeg slet ikke forventet" - siger hun.

Det er ikke første gang, Lona giver Varmestuestrikkerne en håndsrækning. De manglede i sin tid et lokale, og dengang fik hun arrangeret, at de kunne være i FO-byen. Her har de været lige siden. Lona har også i mange år selv strikket til Varmestuestrik, der siden 2006 har spredt hjertevarme og hjulpet socialt udsatte med at holde varmen i de kolde måneder. Hun gør det, fordi hun slet ikke kan lade være.

"Jeg synes, det er hyggeligt. Hver morgen strikker jeg ca. 20 minutter på vej til arbejde. Jeg kan også bedst lytte til eller se fjernsyn, hvis jeg sidder med mit strikkegrej mellem hænderne. Når jeg skal til et møde, kan jeg helt seriøst gå og glæde mig til at beslutte, hvilket stykke ufærdigt strikkeprojekt, der kommer med mig den dag" - fortæller Lona med et smil, hvorefter hun laver en beregning i hovedet, og konkluderer, at én karklud sammenlagt tager hende ca. 10 timer at lave.  

Få mere information om Varmestuestrikkerne lige her:

http://varmestuestrik.dk 

http://rokken.dk

http://kigkassen.dk

(Billedet af Lona på kontoret i fuld aktion med bæredygtige karklude er taget til ære for fotografen).