flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

De fire unge er kommet hertil i et samarbejde mellem kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad  og FO-Aarhus med Ole Jessen som arrangør. Vi har tidligere skrevet om besøget, men mandag den 4. august blev det til virkelighed.  

Alle var ankommet (nogenlunde) til planlagt tid i løbet af weekenden, og mandag formiddag var der morgenkaffe i FO-Aarhus´ lokaler i Frederiksgade og humøret var højt. De unge glædede sig til to uger i Aarhus, hvor de bl.a. skal møde gymnsieungdommen på Langkær Gymnasium, forskellige foreninger i Gellerup og såmænd også på cykeltur i by og opland. 

Ole Jessen har lavet et tætpakket program for de fire, men der er også tid til afslapning og fritid ind imelllem. Alle fire er under uddannelse i deres hjemland og de drømmer store drømme trods de hårde vilkår i området med den aktuelle optrapning af konflikten mellem Israel og palestinenserne.

Og det med uddannelse er en vigtig pointe i deres besøg og for for FO-Aarhus´sponsorat af opholdet. Håbet er, at de fire kan opleves som rollemodeller blandt de indvandrergrupper i byen, der står svagest i uddannelsesstatistikkerne og som derfor er længst væk fra at opfylde Aarhus Kommunes 95%-målsætning.

Vil du læse mere om de fire unge og deres besøg, så klik ind på hjemmesiden Gellerup.nu, hvor du får en nærmere præsentation, og er du interesseret i at møde dem kan de også lade sig gøre, se bare her.

Tirsdag den 5. august er der modtagelse på rådhuset med en frokost sammen med kulturrådmanden. Senere skal de møde ungebyrådet i Aarhus og udveksle erfaringer. To af de fire har nemlig siddet i ungebyrådet i Ramallah og kan måske give nogle gode råd til deres aarhusianaske kolleger for de kom nemlig først! To år før vi etablerede ungebyrådet her i byen, var de allerede i gang i Ramallah.