flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

Saturno - eller Saturno the Creatter - er kunstnernavn for Miguel Sanchez. Han kommer fra Barcelona, men har slået sine folder i både Los Angeles, London og Berlin, og med over 50.000 følgere på facebook er det oplagt, at vi her har at gøre med en af de store i street-art geren.

Og hvorfor er han så i Aarhus? Og hvorfor i FO-byen?

 

Saturno2

Svaret på det første er, at det er lykkedes gallerist Michael Lund, indehaver af ArtMind på Trøjborg, at skaffe ham hertil til Saturnos første udstilling på dansk grund. Lørdag den 18 juni var der fernisering på udstillingen, der omfatter værker på både papir og kanvas og der er både sktiser og originaltegniner til nogle af de store værker, han gennem tiderne har realiseret i kæmpeformater som murmalerier. De ca 40 værker kan ses frem til midten af august hos ArtMind på ordenskjoldsgade 34.

 

 

Saturno3

Og FO-byen? Jo, Saturno kom i god tid og så var han i øvrigt i følge Michael Lund meget hurtig til at få ordnet udvælgelse og og ophængningen i galleriet på Trøjborg, og da han både er lidt rastløs og helst vil have spraydåserne i hånden, ville han gerne lave lidt reklame for sin udstilling ved at lave noget synligt i det offentlige rum. Michael Lund lod beskeden gå ud i sit store netværk, og skoleleder Torben Dreier var hurtig til at melde ind.

På knap to arbejdsdage fik Saturno ordnet den store gavl. Uden hjælpere og uden nogen detaljeret skitse.

 

Hvor nogle mur-kunstnere bruger projektor og tegner efter det projekterede på væggen, arbejder Saturno helt på fri hånd. Hans sikkerhed er imponerende for den der har fulgt hele tilblivelse. Hånden tøver ikke, og når han tager sig en kort pause bruger han den ikke til at komme hele vejen ned fra stilladsetSaturno5 og på afstand af værket for at tjekke proportioner mv., nej, han tjekker sin mobiltelefon, ryger en smøg og kravler op igen.

Motivet er domineret af kaniner. Kaninerne er blevet noget af en signatur for ham og da vi vil forhøre os lidt nærmere må vi selvføgelig spørge hvad det er vedd de der kaniner der fascinerer ham.

Han trækker lidt på skuldrene og smiler genert. "Ja, hvorfor ikke kaniner? Det er et sødt dyr, alle kan lide dem, alle har et eller forhold til dem. Og så er de maget udtryksfulde; du kan få dem til at antage alle mulige menneskelige udtryk med meget få midler".

Saturno4

 

Det er nu nok et spørgsmål, om de er egnet til børneværelset, for så  nuttede er de heller ikke. Der er noget foruroligende ved Saturnos kaniner. Måske er det fordi de synes at flyve, måske fordi de er lidt slimede. De er ikke så lette at få hold på, og måske er der god fornuft i, at Stiftens udsendte kaldte dem dræberkaniner i sin reportage fra stilladset.

Men kom forbi og døm selv, eller se udstillingen hos ArtMind, der er åbent kl. 14-19 onsdag til fredag, lørdag-søndag 14-16. Udstillingen løber frem til 18.august.

 

 

 Saturno6

Saturno7