flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

De uheldige ord faldt i et i et interview til TV2 Østjylland 12. April, hvor Bundsgaard flere gange talte om "somaliske analfabeter" overfor "højtuddannede" udenlandske tilflyttere.

De to medlemmer af foreningen AarhuSomali skriver til borgmesteren:

"Med dine udtalelser bekræfter du gamle og indgroede fordomme om somaliere som nogle, der udelukkende er en belastning for samfundet, hvilket ikke er korrekt. Du smider dermed benzin på det bål".

Bundsgaard har siden taget kritikken til sig, indrømmet sin fejl og undskyldt sine uheldige udtalelser om en bestemt gruppe.

 

Somaliere er aktive medborgere

Det virker som om borgmesteren trænger til at tale med sine embedsmænd om århusianske somaliers bidrag til samfundet. For tiden deltager flere af hans topembedsmænd i en række succesfulde debat-møder om "Aktivt medborgerskab" for somaliere.

De fem debatmøder er arrangeret af foreningen AarhuSomali i samarbejde med FO-Aarhus.

Møderne tager fat i en lang række relevante spørgsmål i forhold til at blive aktive medborgere med somalisk baggrund. Blandt andet:

"Hvem er vi i forhold til at vi er danske? Hvordan får vi indflydelse på beslutninger, kommunale og andre? Forskelle på at være opvokset i Danmark og at være kommet hertil som voksen, og hvad betyder forskellene?

 

Læs mere om, hvad der er allerede er foregået på de første af debat-møderne: http://aarhusomali.dk/foreninger

Se programmet for de 5 debat-møder: "Aktivt medborgerskab". Møderne er arrangeret i samarbejde mellem AarhuSomali og FO-Aarhus: http://aarhusomali.dk/uf/40000_49999/41562/d6eb9245c148bc6ce9bebacab9e3bba9.pdf