flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

Sådan skrev billedkunstner Franck Thomas Staub i en mail til dem der var med til at fejre hans 25 års jubilæum - og afsked med Teater Billedspor.

Men som det fremgår, er det ikke for alvor en afsked der er tale om -  men snarere et nyt kapitel der åbnes.

Men Staubs farvel bliver der også lukket ned for Teater Billedspor, der gennem 25 år har arbejdet med psykisk sårbare. Ikke med fokus på deres sårbarhed, for Staub har lagt meget vægt på, at arbejdet har det kunstneriske udtryk som middel og primære mål. 

- For mig var det vigtigt, at det hele tiden var et kunstnerisk projekt. Jeg har insisteret på disciplin, stædighed og mod blandt de medvirkende, og potentialet har været der. Mange har virkelig en stærk trang til kreativ udfoldelse,« sagde Franck Thomas Staub i et interview med Stiften.

 

Fremstilling af masker - har det noget med folkeoplysning at gøre?

FO-Aarhus´ samarbejde med Frank Thomas Staub er lige så gammel, som projektet Teater Billedspor. 

- Faktisk opstod det som et af de partnerskaber mellem det offentlige og folkeoplysningen, som der nu igen er sat fokus på, fortæller Torbn Dreier. Kommune, amt og FO-Aarhus gik sammen om dette utraditionelle tiltag for psykisk sårbare i Aarhus. De fysiske faciliteter blev stillet til rådighed af amtet og på en ekstrabevilling fra kommunen til FO-Aarhus kunne der ansættes personale. 

- Jeg var en kort overgang lidt betænkelig ved at der skulle laves masker for folkeoplysningens penge, siger Torben Dreier med hentydning til et af Billedspors første projekter. Men faktisk viste det sig at give særdeles god mening. Masken var lige netop det, der fik nogle af disse deltagere til overhovedet at turde stå på en scene. En måde at være der på uden at udlevere hele sårbarheden, og for mig var det en øjenåbner for Thomas´ måde at arbejde på. Masken var både en beskyttellse og en del af det kunstneriske udtryk.

Teaterbilledspor

De 25 år bliver markeret med en udstilling på Kragelund, hvor teatret har holdt til de seneste 15 år. Brudstykker af gamle rekvisitter og scenografier fra alle årene danner et patchwork af de mange forestillinger.

Se TV2 Østjyllands reportage fra Teater Billedspors afsked med Franck Thomas Staub.

Se mere om Teater Billedspor på projektets egen hjemmeside og på FO-Aarhus´hjemmeside

Mere om billedkunstneren Staub og hans galleri