flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

Allerede inden byens borgere, lokalere politikere og frontfigurer i Aarhus 2017 stimlede sammen om åbningen af udstillingerne The Present (i byrummet) og The Future (langs kysten) har kunstfestivalen fået byens borgere til tastaturet på et hidtil næsten uset niveau. Det blev da også med en humoristisk reference til farveorgiet i Mindeparken at byens borgmester Jacob Bundsgaard takkede de mange fremmødte ved kunstværket "Do We Dream Under the Same Sky". 

 DSC_1770-web DSC_1780.web DSC_1783

Ud over borgmesteren talte også Juliana Engberg, kunstnerisk leder af Aarhus2017, Erlend Høyersten, direktør for Aarhus Kunstmuseum og Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice. Udstillingerne The Present og The Future er en del af Aros-triennalen THE GARDEN, som reflekterer over menneskehedens skildringer, opfattelser og ændringer af naturen.

Kunstværket "Do We Dream Under the Same Sky", hvor åbningen fandt sted er I det ydre en pavillon, men værkets ophavsmand Rirkrit Tiravanija har gennem årene opnået ikonisk status som vært for såkaldte sociale måltider, dvs en kombination af madlavning og debat. I den ånd vil pavillonen blive hjemsted for foredrag, events og debatter i hele udstillingsperioden. Programmet er blevet til i et samarbejde mellem Aros og FO-Aarhus. Alle dage er der fri entré og et programmet kan man se her.

Læs også om afsættet for udstillingerne FORTID, NUTID OG FREMTID lige her