flere
FO-Aarhus på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* betyder at feltet er nødvendigt

Debat/læserne mener

Læs debatindlæg fra Nicolai.dk samt kommentarer fra læserne.

Læs mere »

Deltag i debatterne ved at skrive en kommentar under artiklen.

Prisen gives til en aftenskole, "der er indgået i nye spændende partnerskaber/samarbejder med aktører udenfor aftenskoleområdet" som det hedder i prisfundatsen.

Før sin takketale kaldte skoleleder Torben Dreier repræsentanter for FO-Aarhus´partnerskaber på scenen. Det drejede sig om rådmanden for ældreområdet Jette Skive, som sammen med Ældre Sagen er FO-Aarhus´s partner i "Folkeoplysningens Hus for Sundhed og Omsorg", hvor der sættes fokus på kost og motion. Desuden Pia Marcussen fra Opgang2 Turnéteater på Brobjergskolen og endelig Peter Nørskov fra Stiften, det senest indgåede partnerskab omkring Klub Østjyllands foredrags- og debatarrangementer, der fra efteråret afvikles i FO-Byen.


Partnerskab - Web

Højt humør i FO-Byen

Der er naturligvis glæde i FO-Aarhus over prisen. "Jeg er meget glad fordi jeg er overbevist om, at det at "danne par" med gode tiltag uden for vores eget område er noget af det, der skal bære folkeoplysningen videre", siger Torben Dreier. Egentlig havde kan troet, at FO-Aarhus havde størst chancer i forhold til den debatskabende pris, for "der er vi ret anderledes i forhold til så mange andre aftenskoler", siger han og tilføjer, at AOFGreve, som vandt en debatskabende pris var en værdig vinder med et "hammer godt projekt".


Stafetten går videre

Torben Dreier er både initiativtager til og arrangør af denne første udgave af Aftenskolernes Pris, og det er nu håbet, at en eller flere af de landsdækkende forbund vil tage over, eventuelt at det kan gå på omgang mellem dem.

Og hvad er så hans umiddelbare indtryk af debut´en?

"Jeg er ovenud tilfreds. Jeg er overvældet af den stolthed, man kunne fornemme hos alle i fredags over at få så meget kvalitet og professionalisme at se, både hos de nominerede og selvfølgelig hos prisvinderne. Vi gør for lidt ud af os selv til hverdag, det kunne man fornemme! Jeg synes netop dét aspekt kom godt frem, da kulturminister Marianne Jelved spontant udbrød: "hvorfor skal jeg tage til Aarhus for at se det her? hvorfor har ingen fortalt mig de her fremragende ting før" Det var selvfølgelig sagt med et smil, men det er jo det hun mener: hvorfor viser I jer ikke mere frem? Det synes jeg vi gjorde den fredag i Friheden og det skal vi gøre igen" 

Aftenskolernes Priser 2014 Jelved

 

De resterende otte aftenskolepriser fordelte sig således:

Handicapprisen: Suka i Storkøbenhavn

Den debatskabende Pris: AOF-Greve

Den internationale Pris: Odense aftenskole

Den Innovative Pris: Studieskolen

Integrationsprisen: AOF-Nord

Aftenskolernes Ildsjæl: Rut Jørgensen, Visborg Husflidsforening

Årets Aftenskole: LOF Midtjylland

Årets Aftenskolekommune: Aalborg.

Du kan se fyldige reportager på FO-Aarhus´ nyhedsside, hvor du også kan finde links til andre mediers dækning af Aftenskolernes pris 2014.