For fjerde år i træk kastede Rikke Sejthen, medstifter af Hjemløs i Århus, en trylleformular til glæde for byens hjemløse, da hun i weekenden stablede en hjertevarm julefrokost på benene i FO-byen. I år deltog omtrent 100-150 udsatte borgere. 

Når juletiden er over os, får omsorg for andre mennesker og det at føle sig ansvarlig for ethvert medmenneskes velbefindende ekstra stor betydning. Det er næstekærlighed, når den viser sig fra sin bedste side, og det må man sige, den gjorde søndag den 18. december i Café Nicolai. Allerede fredag den 16. december begyndte det at strømme til med donationer fra både virksomheder og private, og på kort tid var lokalerne fyldt op til randen med julegaver, julegodter og drikkevarer til festlighederne. Imellem alle bidragene var blandt andet en kasse fyldt med 200 smuttede mandler, som en sød dame havde siddet og fordelt i små juleposer med en julehilsen. Udover julefrokosten blev der også pakket 200 julehjælpskasser til de socialt udsatte familier, som havde fået afslag på økonomisk støtte. Noget, som Rikkes hjerte ikke kunne bære, hvorfor hun allerede i efteråret afholdte velgørenhedsbanko, som indbragte 25.000 kr. til formålet.

Mere end en traditionel juleaften

Oven i alt det, vi kender fra den traditionelle juleaften, var også frivillige mødt op for at klippe og barbere de hjemløse inden julemiddagen. Ligesom der var stablet én stor ta-selv-tøjbutik på benene takket være byens borgere, som i løbet af lørdagen kom forbi med deres overskydende garderobe. De fremmødte kunne således vælge imellem en masse varmt tøj, soveposer, liggeunderlag, vanter, huer, handsker, sko og støvler. Det tøj, der er tilovers efter arrangementet, får Rikke vanen tro sendt til Syrien, hvor der også er mange, som har brug for tøj i denne tid. Igen i år kom byens borgmester, Jacob Bundsgaard, og spiste med, og senere på aftenen var der selvfølgelig levende musik.

Taknemmelighed som drivkraft

Initiativtageren Rikke siger selv, at hun ville ønske, hun kunne gøre det hver dag. Hun gør det år efter år, fordi hun ved selvsyn oplever, hvor glade og taknemmelige folk er. For Rikke betyder det meget, at julefrokosten er tilbagevendende, og at de mennesker, der kommer, ved, at de kan regne med hende og alle de andre frivillige. Derfor er der selvfølgelig allerede booket lokaler i FO-byen til næste års julearrangement. Det vil blive femte år i træk med mad og omsorg til byens hjemløse og socialt udsatte familier. En fest, som mange ser frem til i løbet af året.

"Det er et fantastisk arrangement" - fortalte Topper, som selv er hjemløs i Århus og deltog i julefrokosten.

Du kan se her, hvordan det hele løb af stablen.