3. april 2017

Hvad er vinderen af en Fællesskabspris gjort af? Læs miniportrættet af Leo Thorsen fra HEI Håndbold og få svar på netop det. Ved dette års DM-fest løb han afsted med Fællesskabsprisen, som FO-Aarhus kunne uddele for andet år i træk.

Af Maria Bjerrum Sørensen

Organisationen HEI Håndbold har en vision, som lyder at være Danmarks bedste håndboldklub for børn og unge. HEI er primært drevet af frivillige kræfter med Leo Thorsen i front, der sammen sørger for, at udstyret er i orden, pengene er til stede, programmet fungerer og stævner er arrangeret. Klubben består af cirka 550 medlemmer. Leo Thorsen har været en vedholdende leder, igangsætter, ungdomstræner, og talentudvikler i organisationen igennem rigtig mange år. Det mangeårige ihærdige arbejde, mener han selv, ligger til grund for anerkendelsen:

"Næste år har jeg 25 års jubilæum. I den periode har jeg blandet mig både internt og eksternt - også når det handler om håndbolden på nationalt plan. Vi er en forstadsklub, som har et ønske om både at være håndbold for eliten og håndbold for bredde. Vi vil gerne omfavne hele spektret" - fortæller Leo og fortsætter:

"Selvom jeg stod på podiet til DM-festen den 4. februar, så er det fællesskabet, der bærer en forening som vores. Det er ikke én mands værk. Vi gør meget ud af at løfte i flok".

Det er endnu uvist, hvortil præmiesummen på de 10.000 kr. skal gå. Men Leo er sikker på, at "Trille Trolle", som er et børneprojekt med håndbold for de 2-4 årige i hvert fald skal have is. Dem træner han selv hver lørdag.

Om DM-festen og prisen siger vinderen, at det var en stor aften, som han nød sammen med sin smukke hustru:"Det er en super fin pris, fordi den favner så bredt, som den gør. Ildsjæle er der mange af, men de er ikke noget uden det samlende fællesskab i ryggen".

Leo Thorsens store indsats for børn og voksne i HEI er kun en sidebeskæftigelse til hans stilling som bankrådgiver i Djurslands Bank. En lokal forankret bank, der blandt andet giver opbakning til fritidsaktiviteter i lokalområdet. Tilbage i 80erne, da Leo flyttede fra Randers til Aarhus, var det lidt af et tilfælde, at han endte i HEI - først som afløser, fordi Leos lillebror var træner her. I dag er det blevet til lidt af et familieprojekt:"Min hustru, Anni Thorsen, er turneringsleder. Min ældste søn på 27 år startede i klubben, da han var fire år. Han blev senere træner. Nu har mine sønner på 24 og 20 år taget over"- afslutter Leo Thorsen.

FO-Aarhus ønsker Leo og HEI Håndbold et stort tillykke med prisen.