FO-Aarhus benyttede Classic Race´s 2014-udgave til at sætte fokus på en helt særlig gruppe, nemlig ordblinde og læsehæmmede. Vi havde inviteret bredt. 40 billetter var der, og de blev revet væk.

FO-Aarhus har igangsat projektet, for det skal være sjovere at være ordblind. Derfor vil vi over det næste års tid lave forskellige arrangementer for ordblinde, også kaldet "dysser", for at øge forståelsen for accepten af ordblinde.

Første arrangement blev Classic Race, hvor der var morgenmad, frokost fra Restaurant Frederikshøj, egen bar og adgang til tribuneplads til de fremmødte.

Et skjult handicap

Problemet med ordblindhed er, at det ikke kan ses, som mange andre handicap. Derfor kan det at leve med ordblindhed være noget af en udfordring.

Det kan Niels Foged tale med om. I dag er han salgschef i Konica-Minolta, der blandt andet leverer materiel til Aarhus Kommunes Skolevæsen, der letter livet for de ordblinde, men det har været op ad bakke får han nåede så vidt.

- Både min bror og jeg er ordblinde fortæller han, men især min bror var hårdt ramt af det omgivende samfunds mangel på forståelse for vores problem, faktisk blev han sendt på frimærkehjem som dårlig begavet. Jeg synes det er et rigtig godt tiltag I her har lavet, for der er endnu meget der skal og kan gøres for at udbrede forståelsen for problemet.

 

Se FO-Aarhus tilbud for ordblinde

Læs også Uden Lena var jeg ikke blevet maskinester

Pedellen med retro-kedeldragt

 

De 60 km/t blev absolut ikke overholdt

 

Det er godt at hænge ud med far i baren

 

Torben Dreier tog også sin tørn bag hanerne

 

Så er der kaldt til bords - og udsigten var der ikke noget i vejen med

 

Overblik over situationen