En stigende mængde arbejdsopgaver hos skoleleder Torben Dreier har ledt til et begyndende generationsskifte i organisationen, hvor Anne Thorø bliver ansat i en nyoprettet stilling som udviklingschef.

- Jeg elsker mit job og vil gerne være med mange år ud i fremtiden, men jeg har også kigget på min dåbsattest. De seneste fire år, har jeg fået markant flere arbejdsopgaver. Jeg har tidligere ansat medarbejdere for at lette arbejdsbyrden, og nu har jeg nået en alder, hvor det kunne være rart, hvis der hvert år blev færre arbejdsopgaver end året før. Planen er, at Anne Thorø og jeg i fællesskab kan fortsætte udviklingen af FO-Aarhus, og samtidig få overført den viden, jeg har fået gennem et helt arbejdsliv, så hun bliver det naturlige valg som skoleleder for bestyrelsen, når jeg stopper, siger Torben Dreier.

FO-Aarhus har flere store projekter i gang, og overtagelsen af journalisthøjskolen, hvor blandt andet Museum Ovartaci skal etableres, fylder meget. Inspirationen til den glidende overtagelse kommer fra FOKUS Folkeoplysning i Aalborg, der har stået i en lignende situation, hvor der skulle findes en løsning på at overdrage organisationen fra en leder, der havde siddet i rigtig mange år. I FOKUS blev løsningen, at skoleleder Kirsten Dybdal headhuntede Bjørn Salling som souschef, og efter to års oplæring byttede de to roller.

- Jeg var ikke udelt begejstret for modellen, da jeg blev inviteret ind til sparring som lederrepræsentant. Jeg troede ikke på modellen, men det viste sig at være den mest fantastiske overdragelse, hvor der ikke var noget videnstab, som der ellers kan forekomme inden for folkeoplysningen. Det er en del år siden, jeg første gang fortalte Anne Thorø, at med den energi, power og dynamik, hun har, ville hun være en oplagt kandidat som skoleleder i FO-Aarhus, når jeg en dag går på pension, og det er en samtale vi har fortsat løbende gennem årene.

- Annes største styrke er at arbejde med frivillighed. Det er en af de ting, som jeg misunder hende i den grad. Hun kan tilføre folkeoplysningen mange nye, spændende muligheder, hvis vi kan få folkeoplysningen og frivillighed til at spille mere sammen. Vi arbejder allerede internationalt, men med ansættelsen af Anne er der virkelig noget udviklingspotentiale i forhold til hele expat-miljøet. Jeg er imponeret over hendes store netværk i både kultur- og erhvervslivet. Det bliver en kæmpe styrke for FO-Aarhus, siger Torben Dreier.

Anne Thorø kommer til FO-Aarhus fra jobbet som direktør i Studenterhus Aarhus, hvor hun de sidste 13 år blandt andet har bygget bro mellem de studerende og erhvervslivet, drevet bar, café og spillestedet Stakladen med hjælp fra frivillige studerende. Hun blev i 2013 kåret til årets unge erhvervsleder i Aarhus og er formand i bestyrelsen hos TV2 ØSTJYLLAND. Hun har siddet i bestyrelsen i FO-Aarhus siden 2009.

- FO-Aarhus er en virksomhed, der fokuserer på at se potentialet i mennesker og understøtte dem i at realisere det potentiale. Samtidig har FO-Aarhus under Torbens ledelse været en organisation, der har været utroligt god til at gribe mulighederne og se udviklingspotentialer, snarere end forhindringer og barrierer. Det er den samme filosofi, jeg har haft i Studenterhuset, fordi det for mig er sådan man bidrager konstruktivt til samfundet, ved at byde aktivt ind på at hjælpe med at løfte samfundets udfordringer og have øje for mulighederne og potentialerne i det enkelte menneske. Med skiftet til FO-Aarhus får jeg mulighed for at være del af en organisation, der ikke bare gør en forskel for studerende, men for mennesker i alle aldre og alle livssituationer, udtaler Anne Thorø, der ser frem til at videreudvikle organisationen.

- Som organisation står FO-Aarhus overfor en masse spændende nye muligheder i øjeblikket, hvilket er hverdag i FO-byen, så opgaven bliver nok i virkeligheden i første omgang at vælge, hvad det giver bedst mening at starte med. Jeg er jo så heldig at jeg får to år som ”troldmandens lærling”, så jeg vil starte stille og roligt fra en ende af, prøve at lytte mere end jeg taler, og så glæde mig over, at Torben og jeg har mulighed for at samarbejde om gradvist at overdrage ansvaret og udvikle FO-Aarhus sammen, der er anerkendt i hele landet som en af de mest nytænkende og progressive aftenskoler. Det skal vi blive ved med at være, siger Anne Thorø.

Anne Thorø tiltræder sin nye stilling som udviklingschef d. 1. Februar 2020.

 

Om forfatteren

Journalist fra DMJX og Cand.mag i retorik fra Aarhus Universitet
Redaktør på FO-Aarhus og Musik & Medieværkstedet
Tlf.: 27578269 | Kaspar@fo-aarhus.dk